Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: τι φυτο ειναι αυτο?

τι φυτο ειναι αυτο? 10 years 4 months ago #251

καλησπερα σας
εδω και αρκετο καιρο εχει φυτρωσει στην αυλη του σπιτιου μου ενα φυτο που πραγματικα δεν ξερω τι ειναι !!
Οποιον εχω ρωτησει δεν το γνωριζει οπως επισης και απο ατομα που εχουν φυτωρια,γεωργικα ειδη ,κτλπ
παρακαλω παρακατω σας παραθετω μερικες φωτογραφιες,αν το γνωριζετε θα με βοηθησετε πολυ!Για να βοηθησω περισσοτερο
ο καρπος του μοιαζει με βατομουρο.
με εκτιμηση
Δημητρης
Χαλκιδα
Attachments:
Last Edit: 10 years 1 month ago by Ωρίων.
The topic has been locked.

Απ: τι φυτο ειναι αυτο? 10 years 4 months ago #255

• Ωρίων
  • Ωρίων's Avatar
  • Administrator
Καλησπέρα Δημήτρη και καλωσόρισες στην ιστοσελίδα του Ανθόκηπου. :D

Εν τω μεταξύ έμπαινα κάθε μέρα επειδή είχα λάβει το μέιλ σου και είδα πως δεν έγραφες και λέω μάλλον δε θα μου γράψει και έγραψες τη μέρα που σταμάτησα να μπαίνω. :lol:

Το φυτό αυτό δεν είναι άλλο από το "Phytolacca americana" ή αλλιώς η λεγόμενη Φυτολάκα η Αμερικανική. Κανονικά δεν υπήρχε στη χώρα μας αλλά εισήχθη από την Αμερικανική Ήπειρο και πλέον έχει εγκατασταθεί ως ζιζάνιο εδώ αφού εγκλιματίστηκε.

Μην επιχειρήσεις να φας τους ζωηρούς καρπούς που διαθέτει διότι αν θυμάμαι καλά είναι δηλητηριώδεις. Μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις όμως για να δημιουργήσεις ωραιότατες χρωστικές. :D
Με ολάνθιστους χαιρετισμούς, Ωρίωνας.
The topic has been locked.
Time to create page: 0.226 seconds