• Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Το φυτό μου αρρώστησε - Άσπρα Εντομάκια

Το φυτό μου αρρώστησε - Άσπρα Εντομάκια 15 years 2 months ago #12

• ppSpp
  • ppSpp's Avatar
  • Fresh Boarder
Καλησπέρα. Παρατήρησα πως μόλις άρχισαν οι ζέστες η Σκουλαρικιά μου γέμισε άσπρα σημαδάκια στα φύλλα της. Κοιτάζοντας με ένα φακό τα φύλλα είδα πως πάνω είναι καθαρά αλλά κάτω τους έχουν κάτι μικρά εντομάκια. Τι είναι αυτά; Θα χαλάσει το φυτό μου; Ας με βοηθήσει κάποιος παρακαλώ. :(
The topic has been locked.

Το φυτό μου αρρώστησε - Άσπρα Εντομάκια 15 years 2 months ago #15

• Ωρίων
  • Ωρίων's Avatar
  • Administrator
Πιθανότατα το φυτό έχει πιάσει Τετράνυχο. Το έντομο προκαλεί αρκετά μεγάλη καταστροφή για αυτό να δώσεις μεγάλη προσοχή τώρα που βρίσκεται στη πρώτη φάση της ζωής του! Δες εδώ που υπάρχουν πληροφορίες για το τι είναι τετράνυχος αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Να θυμάσαι πως ο θερμός καιρός και η ξηρή ατμόσφαιρα είναι οι ιδανικότερες συνθήκες για να αναπτυχθεί για αυτό να προσπαθήσεις να τον καταπολεμήσεις τώρα που είναι νωρίς. ;)
Με ολάνθιστους χαιρετισμούς, Ωρίωνας.

Το φυτό μου αρρώστησε - Άσπρα Εντομάκια 15 years 2 months ago #17

• ppSpp
  • ppSpp's Avatar
  • Fresh Boarder
:shock: Από που ήρθε αυτό πάλι; Θα διαβάσω τα άρθρα με προσοχή και θα προσπαθήσω να το αντιμετωπίσω το συντομότερο. Να ελπίζω πως δεν θα κολλήσει κάποιο άλλο μου φυτό;

Το φυτό μου αρρώστησε - Άσπρα Εντομάκια 15 years 2 months ago #19

• Ωρίων
  • Ωρίων's Avatar
  • Administrator
Το πιο συνηθισμένο είναι να εισάγουμε οι ίδιοι οι κηπουροί τον τετράνυχο στον κήπο μας. Αν αγόρασες λοιπόν κάποιο φυτό με το συγκεκριμένο έντομο βρήκε την ευκαιρία να αναπτυχθεί τώρα που έπιασαν οι ζέστες.

Το αν είναι επικίνδυνο για άλλα φυτά ή όχι δεν μπορώ να σου το πω. Πολλά θα παίξουν ρόλο ο καιρός, ο τόπος στον οποίο ζεις αλλά και φυσικά το είδος του Τετράνυχου ή και τα ίδια τα φυτά σου (αν είναι δηλαδή ανθεκτικά ή όχι σε αυτόν).

Γενικότερα πάντως ο Τετράνυχος αποτελεί ένα έντομο ιδιαίτερα επιθετικό δυστυχώς. Να είσαι προετοιμασμένος/η και για τον επόμενο καιρό μην βάλεις στον κήπο σου φυτό που προσβάλλεται εύκολα. Δες μια ενδεικτική λίστα φυτών που μπορούν να προσβληθούν στο link που σου έδωσα. :)
Με ολάνθιστους χαιρετισμούς, Ωρίωνας.

Το φυτό μου αρρώστησε - Άσπρα Εντομάκια 15 years 2 months ago #20

• ppSpp
  • ppSpp's Avatar
  • Fresh Boarder
θα το δω και θα επιστρέψω ελπίζω με καλά νέα.

Το φυτό μου αρρώστησε - Άσπρα Εντομάκια 15 years 2 months ago #21

• voula
  • voula's Avatar
  • Junior Boarder
Γεια σας!
Και μένα οι γαρυφαλλιές μου απο πέρσυ το καλοκαίρι εμφάνισαν κάτι κοκκινωπά μικροσκοπικά εντομάκια σαν ψείρες τα οποία θέλουν μεγεθυντικό φακό για να τα δεις. Το χειμώνα εξαφανίστηκαν, αφου προηγουμένως τα ψέκαζα συνεχώς με διαφορα "φυτικά" παρασκευάσματα. Τώρα παρατήρησα ότι εμφανιστήκανε πάλι :( και έτσι αναγκάστηκα να τα βάλω σε καραντίνα, μόνα τους χωρίς να είναι κοντά στα άλλα φυτά μου. Μάλλον δε θα απαλλαγώ ποτέ απο αυτά.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.144 seconds