TOPIC: Το φυτό μου αρρώστησε - Άρρωστη Καμέλια

Το φυτό μου αρρώστησε - Άρρωστη Καμέλια 14 years 10 months ago #96

• Penelople
  • Penelople's Avatar
  • Fresh Boarder
η καμέλια μου αρρώστησε, τα φύλλα της γίνονται μελανά στις άκρες και μετά αρχίζουν και σκληραίνουν, ξερόνονται και πέφτουν, το ίδιο και τα μπουμπουκάκια της. Αν κάποιος ξέρει τι είναι ας βοηθήσει γιατί την αγόρασα από την επαρχία περσυ και στην περιοχή μου δεν υπάρχει κάποιος γεωπόνος να ρωτήσω.http://www.facebook.com/album.php?aid=183980&id=646812365&saved#!/photo.php?pid=4765176&id=646812365&ref=fbx_album
penelople
The topic has been locked.

Το φυτό μου αρρώστησε - Άρρωστη Καμέλια 14 years 10 months ago #98

• voula
  • voula's Avatar
  • Junior Boarder
Φίλη Penelople, αν και απαντώ κάπως καθυστερημένα, μιας και είναι και εποχή διακοπών, ελπίζω να σε βοήθησω.Αυτό που περιγράφεις έχει συμβεί και στην δική μου Καμέλια.Τρια θέματα πρέπει να προσέξεις και το φυτό σου θα ναι ευχαριστημένο. Η Καμέλια δε θέλει συχνές αλλαγές της θέσης και του προσανατολισμού. Εάν λοιπόν της άλλαξες πρόσφατα θέση, δλδ την έβαλες σε άλλο σημείο επέστρεψε την στην αρχική θέση.Φρόντισε να μην την χτυπάει απ ευθείας ο ήλιος. Επίσης πρέπει να προσέξεις να την ποτίζεις συχνά, ιδιαίτερα τώρα που έχει ζέστη, χωρίς ομως υπερβολές. Η Καμέλια θέλει συχνά σίδηρο, οπότε αν δεν της έχεις δώσει, μπορεί να της λείπει ο σίδηρος. Αν θέλεις μπορείς να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες για να σε βοήθησουμε.
Μήπως την μεταφύτευσες και δεν έβαλες το κατάλληλο χώμα; Οι Καμέλιες θέλουνε όξινο χώμα.
Ελπίζω να βοήθησα.

Το φυτό μου αρρώστησε - Άρρωστη Καμέλια 14 years 10 months ago #106

[b]Penelople[/b]\n[quote]η [b][u][i]καμέλια [/i][/u][/b]μου αρρώστησε, τα φύλλα της γίνονται [u][b]μελανά στις άκρες [/b][/u]και μετά αρχίζουν και σκληραίνουν, [b][u][i]ξερόνονται και πέφτουν[/i][/u][/b], το ίδιο και τα μπουμπουκάκια της. Αν κάποιος ξέρει τι είναι ας βοηθήσει γιατί την αγόρασα από την επαρχία περσυ και στην περιοχή μου δεν υπάρχει κάποιος γεωπόνος να ρωτήσω

Penelople
γεωπονο εχης κοντα σου στο δημαρχειο τις νικαιας τον ΟΣΚΑΡ ΜΟΣΚΟΦΙΑΝ
εχη μαγαζι κ ειναι εμπειροτατος.
μονο που οταν πηγαινης εκει πρεπει να εχης παντα φυλλα με το προβλημα
για να σου δωση λυση .
εχης προβλημα πηγαινε για να μην την χασης.

Το φυτό μου αρρώστησε - Άρρωστη Καμέλια 14 years 9 months ago #110

• voula
  • voula's Avatar
  • Junior Boarder
Μιας και το έθιξε το θέμα ο φίλος Διονύσης θέλω να πω και γω το εξής:
όταν το φυτό μας αρρωσταίνει αυτό που πρέπει να πράττουμε είναι να απευθυνόμαστε σε γεωπόνο της περιοχής μας που εμπιστευόμαστε, πηγαίνοντας πάντα φύλλα ή μέρος του φυτού.Τα προληπτικά ραντίσματα καλά είναι να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον που ζούμε.

Το φυτό μου αρρώστησε - Άρρωστη Καμέλια 14 years 9 months ago #112

• Ωρίων
  • Ωρίων's Avatar
  • Administrator
++ δεν πρόσθεσες όμως βούλα και το βασικό πως καλό είναι όταν απευθυνόμαστε στο ίντερνετ καλό είναι να βάζουμε και φωτό μαζί. :P οκ οκ πλάκα κάνω αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή θεωρείται πως δεν είναι απαραίτητο. ;)

Το θέμα απαντήθηκε και θα κλειδώσει. :woohoo:
Με ολάνθιστους χαιρετισμούς, Ωρίωνας.
Last Edit: 12 years 4 months ago by Ωρίων.

Το φυτό μου αρρώστησε - Άρρωστη Καμέλια 14 years 9 months ago #113

• voula
  • voula's Avatar
  • Junior Boarder
Ναι ναι ναι έτσι είναι :P ευτυχώς που συμπληρώνεις τα κενά που αφήνω :twisted:
Time to create page: 0.205 seconds