TOPIC: Καταλληλη εποχη πολλαπλασιασμου Ζερμπερας

Καταλληλη εποχη πολλαπλασιασμου Ζερμπερας 14 years 11 months ago #97

Γεια σας,

Θα ηθελα να μαθω ποιο μηνα μπορω να πολλαπλασιασω τη μικρη Ζερμπερα (οχι τη μεγαλη των 70 cm) με διαιρεση του ριζωματος, και ακριβως τον τροπο που θα πρεπει να ακολουθησω.

Ευχαριστω
The topic has been locked.

Καταλληλη εποχη πολλαπλασιασμου Ζερμπερας 14 years 11 months ago #99

• Ωρίων
  • Ωρίων's Avatar
  • Administrator
Καλησπέρα και καλωσόρισες στον Ανθόκηπο!! :D Ελπίζω εδώ να βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. :)

Η Ζέρμπερα είναι προτιμότερο να πολλαπλασιάζεται με την τεχνική που αναφέρεσαι κατά την Άνοιξη. Θεωρητικά μπορείς να την πολλαπλασιάσεις με αυτόν τον τρόπο όλο τον χρόνο αλλά να έχεις μεγάλη προσοχή.

Άρθρο για το πως γίνεται ο πολλαπλασιασμός της θα βρεις εδώ:

http://www.anthokipos.com/diairesh-rizwn/18-pollaplasiasmos-me-diairesh-rizwn.html

Είναι ιδιαίτερα εύκολος και για αυτό έχει κάποια σημεία που θα πρέπει να προσέξουμε. Πρόσεξε ιδιαίτερα πως θα βγάλεις το φυτό διότι μπορεί να κάνεις ζημιά χωρίς να το καταλάβεις. ;)
Με ολάνθιστους χαιρετισμούς, Ωρίωνας.

Καταλληλη εποχη πολλαπλασιασμου Ζερμπερας 14 years 11 months ago #102

Σ'ευχαριστω για το ενδιαφερων σου και για την απαντηση σου! :D

Επειδη ομως ξερω οτι τα φυτα αυτα (μικρες ζερμπερες) ειναι μονοετη, εαν θα κανω τον πολλαπλασιασμο με διαιρεση, θα αντεχει και για τα επομενα χρονια ή θα μου ξεραθει;

Εχω αδιευκρινιστες πληροφοριες οτι μια εισαγωγικη εταιρεια (που δεν την ξερω) κανει εισαγωγη μικρα φυτακια τα οποια μετα μπορουν να καλλιεργηθουν. Εχεις ακουσει τπτ και για αυτο;

Καταλληλη εποχη πολλαπλασιασμου Ζερμπερας 14 years 11 months ago #107

• Ωρίων
  • Ωρίων's Avatar
  • Administrator
Καλημέρα!!!! Να είσαι καλά!

Δεν ξέρω για ποια ακριβώς Ζερμπερα μιλάς. Μήπως γνωρίζεις το όνομα του είδους/ποικιλίας ώστε να σου πω ακριβής πληροφορίες; Οι περισσότερες Ζερμπερες είναι ημιανθεκτικές δηλαδή πολυετή φυτά που αν βρεθούν σε περιοχές με κρύο συμπεριφέρονται ως ετήσια. Πιθανότατα λοιπόν να ισχύει αυτό αλλά θα το διαπιστώσουμε αν βρεις ακριβώς το είδος. :D

Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι για την εταιρεία που λες αλλά αν μάθεις κάτι θα σε παρακαλούσα αν είχες χρόνο και κέφια να μας το γράψεις εδώ διότι έχει ενδιαφέρον η πληροφορία που μας δίνεις.

Γιατί δεν προμηθεύεσαι σπόρο από κάπου και να ξεκινήσεις την καλλιέργεια ολομόναχος; ;) Είναι πιο όμορφη διαδικασία, θα έχεις τα "δικά" σου φυτά κι είναι πανεύκολο να προμηθευτείς σπόρους από το εξωτερικό σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. :D
Με ολάνθιστους χαιρετισμούς, Ωρίωνας.
Time to create page: 0.169 seconds